sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Paluu

Vuosi vaihtui, pahimmat kiireet ovat hellittäneet (oma väitös ja pari muuttoa takana päin) ja kun oli hetki aikaa ajatella, huomasin, että minulla on tällainen blogikin. Ja että sitä voisi vaihteeksi käyttää erinäisten asioiden pohtimiseen.

Aloitin tämän blogin (muistaakseni vuonna 2008) siksi, että ekologisista kulutusvaihtoehdoista, erityisesti kosmetiikasta, oli niin vähän tietoa tarjolla netissä. Tai no tuotteita löytyi helposti, mutta esimerkiksi käyttäjäkokemuksia oli hankala löytää. Samoihin aikoihin moni muukin oli huomannut saman asian ja yhtäkkiä ekoblogeja tulvi kaikkialta. Pikkuhiljaa myös ekologiseen kuluttamiseen keskittyneitä yrityksiä alkoi syntyä kuin sieniä sateella.

On ollut hienoa huomata, kuinka ekoloogisuus ja eettisyys ovat saaneet huomiota ja palstatilaa. Enää niitä ei pidetä vain hippien tai viherpiipertäjien puuhasteluna, vaan ekotuotteita voi käyttää ilman, että tarvitsee aina selitellä. Silti eko, luomu ja eettisyys ovat kulutuksessa vielä pieniä tekijöitä.

Koska blogini alkuperäinen idea on viime vuosien aikana jokseenkin vesittynyt (ekotuotteita ja käyttäjäkokemuksia löytyy netistä jo pilvin pimein), keskityn jatkossa enemmän yhteiskunnallisten asioiden kommentointiin, ekojuttuihin Tampereella (jonne on muuten viime aikoina tullut ihan mahtavasti lisää yrityksiä, joilla on ekologinen/lähiruoka/luomu/eettinen fokus), ihmisoikeuksiin ja historiantutkijana pystyn tuskin välttämään jonkinlaisia historiallisia katsauksia edellisiin aiheisiin. Tai sitten johonkin ihan muuhun. Ja kohta kahden lapsen äitinä pystyn tuskin myöskään välttämään lapsiin liittyvien asioiden kommentointia.

Ja lopuksi, sitten kun saan inspiraation uudesta ulkoasusta, myös blogin visuaalinen ilme muuttu(nee).

Näitä odotellessa mainiota tätä vuotta ja intoa uusiin seikkailuihin itse kullekin.


Ei kommentteja: