torstai 30. tammikuuta 2014

Operaatio vetoketjun vaihto

Kuten jossain aiemmassa tekstissä tuli jo mainittua, olen raskaana. Toisella kertaa kroppa tuntuu kasvaneen paljon nopeammin ja isommaksi kuin ensimmäisellä, mikä näin kovien pakkasten aikaan aiheuttanut pieniä hankaluuksia. Kuten jo arvaattekin, takit eivät meinaa mahtua enää päälle.

Onneksi minulla on mitä mainioin untuvatakki. Ainoa ongelma oli, että vetoketju kului edellistalvena käyttökelvottomaksi. Koska en tietenkään saanut ajoissa hoidettua vetoketjun vaihtoa, olin pakkasten alkaessa hätää kärsimässä. Oli nimittäin yllättävän vaikeaa löytää ompelijaa tai ompelimoa, joka olisi vetoketjun takkiini vaihtanut. Yksi mekkojen suunnitteluun ja ompeluun keskittyvä sanoi suoraan, ettei jaksa alkaa vetoketjua vaihtamaan. Pari muuta oli untuvalle allergisia. Useammasta paikasta tiedusteluihin ei edes vastattu tai vastattiin parin viikon päästä.

Onneksi tiedustelu ystäväpiirissä auttoi ja sain kuin sainkin vetoketjun lopulta vaihdettua kahdessa päivässä. Hinta 35 euroa vetoketjuineen. Sain niin ystävällistä ja laadukasta palvelua, että mieluusti mainostan ja suosittelen: Tähtitikki on mainio paikka (Rautatienkatu 7, Tampere).

Summa summarum: on hyvä välillä muistuttaa itseään siitä, että pienet viat takeissa tai muissakaan vaatteissa eivät vie vaatetta hautaan tai lattialuutuksi. Jos ei itse uskalla lähteä korjaamaan, niin ammattitaitoiset ompelijat tekevät sen, ja vieläpä todella kohtuulliseen hintaan. Seuraavana vuorossa muuten talvikenkien vienti suutarille. Saa nähdä irtoaako siitä jotain kirjoitettavaa.

4 kommenttia:

Kamomilla kirjoitti...

Jos vetoketju ei ole ihan tuusannuuskana, voi sen korjata myös itse helposti :)

Täältä löytyy ohjeita:
http://areena.yle.fi/tv/1736129

Pia kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Olisi sen vetoketjun saattanut saada tietty korjattuakin, mutta nyt ainakin pelaa varmasti.

Edvin kirjoitti...

Takin vetoketjun vaihtaminen on kallista. Käytin sitä ompelimossa ja maksu 0,00 euroa.

Ekotyyppi kirjoitti...

Kirjoitin itse postauksen vetoketjun vaihdosta ja siinä on linkki kätevään pika kikkaan, jolla voi vaihtaa aloittelijakin vetoketjun sujuvasti!

http://utopiastatodeksi.blogspot.fi/2017/03/vaatteiden-korjaaminen-vetoketjun.html