maanantai 20. tammikuuta 2014

Less is more - uusi kosmetiikkatrendi?

Piipahdin hiljattain kasvohoidossa. En ole mikään aktiivinen kauneudenhoitopalvelujen käyttäjä, mutta tapaan yleensä käydä hoidossa kerran vuodessa - syntymäpäivänäni. Se on hauska tapa saada itselle pieni rentoutumishetki ja välttää ylimääräisen krääsän keräytyminen nurkkiin.

Kasvohoidossa käynnissä ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta tällä kertaa yllätyin todella iloisesti kosmetologin puheista. Hoidon jälkeen hän esitteli hoitolan käyttämää kosmetiikkaa sarjaa ja totesi, että ihonhoitotuotteiden määrä on kuulema vähentynyt ja vähentymään päin. Toisin kuin kukaan aiempi kosmetologi, hän vakuutti, että puhdistusaineella ja yhdellä rasvalla pärjää mainiosti. Ei siis erikseen päivä- ja yövoiteita, ei kasvovettä, ei silmänympärysvoidetta ja mitä näitä nyt on. Kiireisen perheenäidin unelma. Lisäksi juuri vanhenemista symboloivana päivänä oli mieltä ylentävää kuulla, ettei vielä tarvitse ryppyvoiteita. Niitäkin minulle on joskus tarjottu.

Olen aina ollut laiska ja haluton käyttämään mitään massiivista määrää kauneudenhoitotuotteita. En yksinkertaisesti jaksa käyttää kovin paljon aikaa ihon hoitoon ja toisaalta en ole kokenut sitä tarpeelliseksikaan. Vuosikaudet olen selvinnyt pesuaineella, silmämeikinpuhdistusaineella, kasvorasvalla ja satunnaisesti käytetyllä kuorinta-aineella. Tämä kombinattio on riittänyt mainiosti ja mielestäni ihoni on pysynyt hyvässä kunnossa ilman kasvovesiä, yövoiteita ja mitä-niitä-nyt-onkaan.

Olen silti usein ihmetellyt sitä valtavaa erilaisten tuotteiden määrää, jota kosmetiikkabrändit, yllättäen myös luonnonkosmetiikkamerkit, hyllyillään tarjoavat. Tarvitaanko hyvän ihon ylläpitämiseen todella kaikkia niitä tuotteita vai olisiko lopputulos oikeastaan parempi mahdollisimman vähillä aineilla? Eikö luonnollisuuteen pitäisi kuulua ajatus siitä, että vältetään turhaa ja toisaalta haluaisin nähdä luonnonkosmetiikan myös eettisenä vaihtoehtona. Ei tyrkytetä turhia lupauksia eikä myydä turhia tuotteita.

En tiedä, koskiko tuoteperheen pieneneminen vain tätä kyseistä sarjaa, mutta en pitäisi yhtään pahana, jos samanlainen trendi tunkisi myös "tavallisen" kosmetiikan maailmaan. Vähemmän on enemmän - tässäkin tapauksessa.

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Moikka, tää kuulosti niin hyvältä että voisitko kertoa mitä tuotteita nämä ovat, kiinnostaisi kovasti koska haluaisin itsekin mahdollisimman kompaktin ihonhoitosetin.

Pia kirjoitti...

Kävin siis Tampereen kauneusateljéssa. Tuotemerkki, jota kosmetologi suositteli on nimeltään Environ, jota saa ilmeisesti vain kosmetologeilta. Tuotteet perustuvat A-vitamiinin ihoa korjaaviin ominaisuuksiin. Tässä tuoteperheessä on kyllä esitteen perusteella enemmänkin tuotteita, mutta kosmetologi suositteli minulle tosiaan vain kahta.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin uskon less is more -filosofiaan. Kasvovettä pitää kyllä olla, meikki ei lähde putsareilla ainakaan omalta iholta.