tiistai 7. elokuuta 2012

Elonmerkkejä ja hiusasiaa

Väikkäriprojekti ja supervilkas uhmaikäinen ovat viime kuukausina vieneet niin tehokkaasti mehut, että on pakko tunnustaa, etten ole välillä edes muistanut blogini olemassaoloa. Moni muu ilmeisesti on, sillä lisää lukijoita näyttää tulleen, mistä kiitos. Kasvanut lukijamäärä tosin pistää miettimään, olisiko blogihiljaisuutta syytä jatkaa.

Hiljaisuuden sijaan pyydän teiltä arvoisat lukijat apua eräässä ajankohtaisessa pulmassani. Kävi nimittäin niin, että luovuin alkukesällä rastoistani, mikä on tarkoittanut sitä, että viime viikkojen aikana minun on pitänyt opetella aivan uusi tapa hoitaa hiuksia. Enää ei riitä pesu ja huolto kerran viikossa, ja takkujen sijaan, hiusten pitäisikin kiiltää. Toisin sanoen, nyt tarvitaan jos jonkinlaista mömmöä, kuivaajaa ja suoristajaa, jotta pää näyttäisi taas kivalta.

Kysymys kuuluukin, millaisia ekologisia, hiusystävällisiä ja eettisiä hiustuotteita on nykyisin saatavilla? Oletteko kokeilleet elämää ilman shampoota? Tietääkö kukaan tehokasta, luonnonmukaista hilseshampoota? Ja voiko selvitä jollain kohtuuhintaisella suoristusraudalla tuhoamatta hiuksia?

Shampoot ja hoitoaineet löytää helposti - niistäkin saa toki vinkata - mutta erityisesti kaipaisin vinkkejä muista naturaaleista ja hiuksille ystävällisistä tuotteista. Onko myrkyttömiä, hellävaraisia muotoilutuotteita edes olemassa? Kampaajan suosittelemana ostin Organics-sarjan muotoilugeelin, joka on vaikuttanut ihan ookoolta. Onko muilla tästä kokemuksia ja onko jotain muuta vastaavaa sarjaa tarjolla?

Kiitos mahdollisista vinkeistä. Arvostan suuresti apuanne. Nyt olympialaisten pariin.

Ps. Jos joku ihmettelee, miksi luovuin rastoistani, niin kerrottakoon, että lapsen myötä aika ja voimat kävivät niin vähiin, etten yksinkertaisesti vain jaksanut hoitaa niitä riittävästi. Tykkään edelleen rastoista ja harkinnassa on laittaa ne uudelleen. Huonokuntoiset rastat ovat kuitenkin eivät vain kamalan näköiset, vaan myös kamalan tuntuiset.

3 kommenttia:

Ida kirjoitti...

Luonnollista kosmetiikkaa tarjoaa esim. englantilainen LUSH, monet shampoot on saatavilla myös kiinteässä muodossa, jotta ei tarvitse käyttää säilöntäaineita ja käyttävät pääosin luonnollisia raaka-aineita. Heiltä löytyy käsittääkseni myös aika paljon muita hiustuotteita ja muotoilutuotteitakin. Käy kurkkaamassa lush.fi jos kiinnostaa. :)

Pia kirjoitti...

Kiitos, Ida. Lush on tuttu nimi. Silloin kun sitä ei vielä Suomesta saanut, kävin usein ihastelemassa ulkomailla, mutta jostain syystä ei tullut koskaan ostettua mitään. Ehkä se voimakas tuoksu, joka niistä putiikeista puskee, pisti kapuloita rattaisiin. Pistetäänpä nyt kokeilulistalle.

nonna kirjoitti...

Mä en tiedä näistä ekojutuista mitään, mutta vinkkinä kerrottakoon, että mitä lyhyemmät hiukset, sen nopeampi pesu ja vähemmän aineita kuluu. :) Säästääkö tuo nyt sitten luontoa niinkään, siitä en tiedä. Kuiteskin! Itse koen lyhyet hiukset helpoimpina, kun kuivaamiseenkaan ei mene viittä minuuttia kauempaa eikä tarvi kuivaajalla huristaa saadakseen kuivan pään esim. yöksi. :)