torstai 27. lokakuuta 2011

Visiitti puhtaan ruoan äärelle- Shasa

Pitkään "to do" -listalla ollut Shasa tuli nyt vihdoin testattua viime viikolla. (Postaustahti on edelleen tutun verkkainen, mutta minkäs teet kun on kävelemäänopetteleuvaihe meneillään erittäin vilkkaan ja energisen lapsen kanssa).

Shasa on siis lounasravintola/kahvila/putiikki -tyyppinen paikka (perustajie ja omistajien mukaan smootilaJyväskylässä ja Tampereella, joka tarjoaa pitkälti ns. superfoodeille pohjautuvaa ruokaa - suomeksi sanottuna vegaanista, sokeritonta ja vehnätöntä safkaa. Saattaa kuulostaa aika rajulta - minäkin olin aluksi hieman skeptinen - mutta kokeilu kannattaa.

Vierailimme Tampereen Shasassa koko perheen voimin ja testasimme lounaaksi tarjolla olleen sienipiirakan sekä mokkakakun kahvilla. Rakastuin paikkaan heti ensimmäisestä suupalasta. Sienipiirakka oli aivan taivaallisen maukasta, samaa mieltä oli myös täysin sekasyöjä siippani. Mokkakakussa oli sokerisiin makeisiin juttuihin jämähtäneelle vähän totuttelua, mutta loppua kohti alkoi sekin maistua aika namilta. Mikä parasta, tuloksena oli täydellinen olo: nälkä poistui, sopiva kylläisyys täytti kropan eikä minkäänlaisesta ähkystä ollut tietoakaan. Moneen tuntiin.
Palvelu oli ystävällistä, tunnelma leppoisa. Ainoa mistä voisin itätamperelaisena napista on sijainti. Kun asustaa täällä "kosken toisella puolen" ja käy (kohta) töissä yliopistolla, on keskustan länsiosiin turhan pitkä matka hakemaan päivittäin vaikka lounasta. Hinnat (vaikkakin moneen peruskahvilaan verrattuna korkeat) olivat mielestäni kohdillaan. Luomusuperfood-ruoka olisi voinut maksaa huomattavasti enemmänkin. Eihän tuota voi kun suositella!


Kunhan tästä pääsee taas Kelan rahoilta kunnon palkkatyön ääreen, niin hipsin kyllä hakemaan tuolta energistä lounasta.

2 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Viime keväänä pyörin Jyväskylässä aika paljon, joten Shasa tuli tutuksi - ja vei sydämeni. Niin leppoisa ja kotoisa paikka kera herkullisten myytävien, harmikseni täältä Oulusta ei vielä vastaavaa löydä. Kesällä pääsin vierailemaan myös Tampereen putiikissa, enkä joutunut sielläkään kyllä pettymään :)

Pia kirjoitti...

Olis kyllä mahtavaa, jos Shasa laajenisi Ouluun. Syntymäkaupungissa tulee nimittäin muutaman kerran vuodessa käytyä. Tiedä sitten olisiko siellä riittävästi kysyntää...

Jyväskylän Shasassa täytyy ehdottomasti käydä, jos ja kun sinne päin satun.