lauantai 16. heinäkuuta 2011

Luomu - tehotuotettu 1-0

Tulipa tuossa kesälomareissulla käytyä taas monenmoista keskustelua luomuruoasta. Kyllä sitä saakin perustella itsensä kipeäksi siitä, miksi luomua, ja samaa pätee myös Reilun kaupan -tuotteisiin, tulee ostettua. Miksi me luomun ja reilun ostajat emme laita noita "normaalien ruokien ja tavaroiden" kuluttajia yhtä tiukille kysymällä vastaavasti, miksi he ostavat tehotuotettua ruokaa tai riistopalkoilla tehtyjä kulutustavaroita.

Olen niin lopen kyllästynyt kommentteihin, kuten "se on ihan yliarvostettua", "eihän se maku edes poikkea tavallisesta", "ylihintaista" ja "ihan huijausta noi reilut-jutut". No, minun kantani näihin lienee teillä lukijoilla tiedossa enkä jaksa tässä jaaritella niitä samoja argumentteja, joita me luomun ja reilun käyttäjät olemme kuulleet jo loputtomiin. Linkkaan kuitenkin artikkelin tutkimuksesta, joka näyttäisi puoltavan luomutuotantoa.

HS Tutkimus: Torjunta-aineet lisäävät tuholaisten määrää pelloilla

Ps. Tämä kesäisen leppoisa ja harva päivitystahti tulee jatkumaan vielä jonkin aikaa, sillä muutama muu projekti ajaa nyt tämän ohitse.

Ei kommentteja: