perjantai 10. kesäkuuta 2011

Täällä on myös yksi NB-vaippoihin pettynyt

Meillä on käytetty ja yhä edelleen käytetään kestovaippoja. Ainoan poikkeuksen tekevät pitemmät reissut, joiden aikana en viitsi likaisia vaippoja kuljettaa mukana. Kestot ovat meillä reisussakin matkassa, mutta meno- ja paluumatkojen aikana käytetään kertiksiä.

Ajatus kertiksistä tuntui kamalalta, mutta sitten löysin ilokseni hieman perusvaippoja paremman vaihtoehdon: ihanaan ekohenkiseen kääreeseen pakatun Nature Babycaren. Tuntui kuin paketti olisi oikein etsinyt tällaista tiedostavaa kuluttajaa, joka haluaa kuitenkin joskus joustaa äärimmäisistä vihreistä teoistaan. Noita sitten paketti ostettiin ja käytettiin reissuissa. Ja tyytyväisiä oltiin. Pariin kertaan vaippoja oli mummulassakin lapsella matkassa, koska löysin paketista tekstin, jonka mukaan vaipat olisivat kompostiin sopivia.

Kaikki olikin hyvin kunnes törmäsin Puolitien blogaukseen aiheesta. Tajusin pian, että minua oli huijattu! ARG. Viherpesu, mistä tässäkin näyttää selvästi olevan kysymys, on kyllä rikollisinta, mihin ekoilussa voi törmätä. Jos ei oikeasti edes yritä olla ekologinen, niin ei sitten selitellä tai yritetä vedättää.

Siispä kiitos Puolitie. Nyt on matkoilla mukana suomalaisia Muumi-vaippoja. Niillä on sentään asianmukaiset merkit ja kaikki.

Ja vielä kertauksena itselle: kaikki, missä on vihreät kääreet, ei ole ympäristöystävällistä.

Ei kommentteja: