torstai 9. kesäkuuta 2011

Ryhtyiskö "takinkääntäjäksi"?

Niin on ollut lämpimiä päiviä ja poliittista jännitystä ilmassa, että on meinannut koko blogi unohtua. On siipan kanssa innokkaina veikkailtu minkä värinen ja muotoinen hallitus saadaan aikaan - jos nyt minkäänlaista. Hienoa tässä on kuitenkin se, että pitkästä pitkästä aikaa politiikka on oikeasti mielenkiintoista. Surullista toisaalta taas se, että ne oikeat asiat tuntuvat jäävän valtapelin ja venkoilun jalkoihin.

Muttamutta, käännytäänpä tästä sivuraiteilta siihen suuntaan, mihin piti oikeasti mennä eli luvassa on pientä raporttia edelleen jatkuvasta maidottomasta ja munattomasta dieetistäni. Taustalla siis hiljattain maitoallergiseksi todettu lapseni, jota olisi tarkoitus imettää ainakin vuoden ikäiseksi. Dieetti ei siis ihan heti ole loppumassa, joten erilaisia maidottomia ja munattomia reseptejä olen aikeissa kokeilla, kuten myös kaikkia mahdollisia maitotuotteiden "korvikkeita".

Nyt kun dieettiä on jatkunut kohta viisi kuukautta, olen havainnoinut itsestäni seuraavia asioita:

1) Vastoin kaikkia ennakko-oletuksiani, olen alkanut tottua soija-, riisi- ja kauramaitojen makuun ja jopa pitämään niistä. Tätä en olisi vielä muutama kuukausi sitten uskonut.

2) En enää itke maitokahvin perään, mutta sen sijaan olen alkanut juoda enemmän kahvia kuin aiemmin.

3) Olo tuntuu todella hyvältä ja kevyeltä, vaikka syön päivittäin herkkuja (tummaa suklaata/soijasuklaavanukasta/pullaa). No, kyllähän noi herkut alkaa jossain vaiheessa painaa. Ainakin sitten kun imetys lakkaa, joten tällä linjalla ei voi loputtomiin jatkaa. I know.

4) Lapsen maitoallergian selvittyä sain kokeilla pieniä määriä juustoa enkä ollut uskoa sitä pettymystä minkä koin. Juusto ei maistunutkaan niin taivaalliselta kuin muistin. Intohimoisena juustonsyöjänä en pysty käsittämään enkä käsittelemään tätä.

5) Olosuhteiden pakosta olen löytänyt kosolti uusia ihania reseptejä ja uusia näkökulmia ruoanlaittoon. Olen vihdoin saanut kokeiltua monia "eksoottisia" ruoka-aineita, joita en aiemmin, lähinnä laiskuuttani, tullut ostaneeksi.

Vielä on liian aikaista vetää mitään johtopäätöksiä näistä, mutta jos nyt saisin veikata, niin myös jatkossa ruokavalioni tulee mitä todennäköisimmin sisältämään enemmän maidottomia ja munattomia ruokalajeja ja tuotteita. Täyttä vegaani minusta ei tule, sen voin taata, mutta monia juttuja taidan ottaa pysyvästi käyttöön (ja onhan noita monia vegaanisia juttuja ja reseptejä ollutkin jo käytössä). Yksi on kuitenkin varma. Tumma suklaa on tullut jäädäkseen. En voi enää kuvitella syöväni maitosuklaata.

Ei kommentteja: