tiistai 3. toukokuuta 2011

Munkinpaistorasvan hävitys ekologisesti?

Oli tuossa muutama päivä sitten probleemi munkinpaistorasvan kanssa. Miten paitossa käytetty rasva pitäisi hävittää, jotta ympäristön kuormitus oli mahdollisimman vähäinen?

Jostain luin, että rasvan voi hävittää suljetussa astiassa sekajätteen mukana. Toinen nopealla haulla löytynyt, ekologisempi vaihtoehto olisi ollut käyttää rasva uudelleen paistamiseen. Olisi tietysti pitänyt suunnitella koko munkinpaisto-operaatio paremmin ja paistaa samalla jotain muuta ylijääneellä rasvalla, mutta se ei nyt vaan onnistunut, joten menin tolla ensimmäisellä vaihtoehdolla.

Mites te muut hoiditte asian?  Jos jollain on povitaskussaan ihan briljantti ratkaisu, niin paljastakoon hän sen tässä ja nyt!

5 kommenttia:

Kamomilla kirjoitti...

Itse hävitän munkkirasvan siten, että lataan tyhjän mehupurkin aivan täyteen revittyä sanomalehteä ja imeytän öljyt niihin. Tämän jälkeen sanomalehdet voi kipata biojätteeseen. Myös Pirkanmaan jätehuolto ohjeistaa imeyttämään paistorasvan paperiin.

Pia kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Taidanpa ottaa käyttöön. Kiitos!

unilaulu kirjoitti...

Hei tätä on mietitty paljon, hassua kun tästä ei missään oikein kunnolla informoida..
Täytyykin nyt ainakin pistää ylös Kamomillan konsti (:

Pia kirjoitti...

Totta, Unilaulu. Tässä on vielä se, kun munkkeja tulee yleensä tehtyä vain kerran vuodessa eikä monikaan varmaan jaksa yksien paistorasvojen takia oikein huolestua. Toivottavasti kukaan ei sentään viemäriin niitä kaada.

Inna Aaltonen kirjoitti...

Yksi hyvä tapa on munkkirasvan uusiokäytössä grillin öljyäminen. Vapuksi munkkit ja siitä loppu rasvasta kesän grillin huollot.