torstai 31. maaliskuuta 2011

Asiaa

Alkuperäinen tarkoitukseni oli pistää lusikkani tuohon vellovaan lisäainesoppaan. Mutta kun siitä on jo kohtattu aika tavalla (hyville jäljille pääset vaikkapa Anja Nysténin blogista ja kirjoituksesta Lisäainekeskustelujen loputon suo) eikä minulla oikeastaan ole muuta sanottavaa kuin että vältän niitä terveen järjen puitteissa, päädyinkin yhteen toiseen teemaan. Se on ikävä uutinen, jonka kuulin äskettäin.

Nimittäin pitkään aikaan parasta, mitä on tapahtunut Suomen radiorintamalla, Radio Asia, joutuu lopettamaan toimintansa, koska ei saanut toimilupaa. Radio Asia on kuulunut pilottihankkeena Tampereella ja Helsingissä nyt jonkin aikaa ja voin kertoa, että on ollut mahtavaa saada kuunnella radiota, josta on tullut kaikkea muuta kuin listahittejä. On ollut oikein toimitettuja radio-ohjelmia (kuten maan mainio Lentävä Lada), oikeasti hyvää musaa aina eikä ikinä ole ollut tarvista vaihtaa kanavaa.

Harmittaa todella ja vetää aika synkeäksi. Miksi noiden kymmenien kaupallisten soittorasioiden sekaan ei olisi mahtunut yhtä kanavaa, joka olisi vähän eronnut valtavirrasta ja kuuluisi muuallakin kuin Helsingissä. Meinaan nyt se ainoa kuunneltava radiokanava on sitten Radio Helsinki.

Meni vähän ylistämiseksi, mutta oli niin hyvä radiokanava, että ihan ansioista tulee. Jos jaat murheeni, niin käyhän allekirjoittamassa adressi hyvän Asian puolesta.

Radioni hiljenevät toistaiseksi. Sniff.

Ei kommentteja: