perjantai 19. marraskuuta 2010

Miniäitiysloma

Koska lapseni syntyi reilusti etuajassa, en ehtinyt aloittaa edes äitiyslomaa ja suurin osa valmisteluista jäi tekemättä. "Onneksi" pikku kaveri vietti sairaalassa reilun viikon, jonka aikana ehdin pikaisesti tehdä tärkeimmät ostokset ja laittaa mieheni kanssa asunnon kuntoon uutta asukasta varten.

Tämän erittäin kiireisen viikon aikana on tullut ihan miljoona postausaihetta mieleen, jotka yritän toteuttaa jossain vaiheessa. Tässä pientä esimakua tulevasta.

- Pikku kirppu, lastenkirpputori Tampereen Amurissa on aivan loistava paikka tehdä löytöjä lastenvaatteista harrastusvälineisiin. Suosittelen!

- Pikalounaalla perjantaina eksyttiin ystävän kanssa puolivahingossa aivan loistavaan lounaspaikkaan Puutarhakadulla. Eko Aldentin omistaa tunisialainen kaveri, joka sanoi käyttävänsä ruoissaan niin paljon luomuraaka-aineita kuin mahdollista. Suosittelen tätäkin!

- Lindexillä on pieni, mutta ihan hyvä valikoima luomupuuvillaisia vaatteita.

- Vauvat eivät paljon kosmetiikkaa tarvitse. Ostin kuitenkin Weledan sinkkivoidetta pepun rasvausta varten sekä Madaran kylpyöljyä. Näistä tulossa testauskommentteja jonkin ajan päästä.

- Nyt-liitteessä oli aivan loistava Anu Silfverbergin kolumni keskiluokasta ja eettisistä kulutusvalinnoista. Duunareita kaikki (löytyy netistäkin, mutten saa sitä tällä koneella liitettyä. Outoa muuten).

Lisää juttua näistä ja muista aiheista.... sitten kun elämä sallii :)

3 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Tuli tosta sinkkivoiteesta mieleen, että jos vauvalle tulee vaippaihottumaa peppuun niin paras siihen on kookosöljy. Koska se ihottuma johtuu kakan mukana tulleista bakteereista, ja niihinhän ei pelkät voiteet tehoa. Kookosöljy sen sijaan on myös antibakteerinen ja siksi paras :)

Karoliina kirjoitti...

Pakko vielä vinkata, että muistathan D-vitamiinit itselle ja vauvalle? :)
Paras on Disneyn D, jota saa esim. Prismasta.
Tässä perustelut miksi:
http://gojiavocado.blogspot.com/2010/01/vauvojen-d-vitamiinit.html

Pia kirjoitti...

Kiitos vinkeistä Karoliina.

D-vitamiinit on hankittu, tai niitä oli jo ennestään. Tuota Disneytä voisi kokeilla näiden jo ostettujen tippojen jälkeen. D:n lisäksi lapsemme saa rautalisää, koska syntyi etuajassa eivätkä hänen rautavarastonsa ole ehtineet täyttyä kunnolla.

Kookosöljyä käytin raskauden aikana vatsan rasvaamiseen ja se toimi hyvin. Lapsellekin sitä voisi kokeilla, tosin öljyssä ehti jo parasta ennen päiväys mennä. Itseeni uskalsin sitä voidella, mutta mitenköhän on lapsen kanssa? Heillä on kuitenkin tosi paljon herkempi iho kuin aikuisilla.