perjantai 26. marraskuuta 2010

Kestovaipat

Vajaan viikon kokemuksella voin todeta, että kestovaippailu on yllättävän helppoa. Pyykkiä tulee muutenkin, joten se ei ole ongelma. Harsojen taittelu sujuu jo kuin ammattilaiselta ja lapsen ihokaan ei ole antanut merkkejä vaippaihottumasta. (Tosin lyhyen aikaa hän on vasta kestoja käyttänyt - sairaalassa kun oli kertikset käytössä)

Yllättävän moni on hämmästellyt kestojen käyttämistä ja todennut, että älkää itseänne kiusatko! No, emme kiusaakaan. Myös mieheni on suhtautunut kestovaippoihin erittäin myönteisesti eikä ole kokenut niitä millään tavalla haastavina. Ja epäilijöille sanottakoon, että hän vaihtaa vaipat lähes aina ollessaan kotona eli tässä asiassa hoitovastuu on jakautunut melko lailla tasan.

Laajempaa raporttia aiheesta luvassa sitten kun pääsyni nettiin stabiloituu. Halusin tällä pikku postauksella vain valaa uskoa niihin, jotka harkitsevat kestovaippailua, mutta joutuvat/ovat joutuneet mahdollisten epäilijöiden saartamiksi :)

4 kommenttia:

hippa kirjoitti...

Kiva kuulla! Meillä on vajaan viikon ikäinen vauva, jolla aiomme myös käyttää kestoja.

Olen saanut kavereilta vanhoja erilaisia vaippoja, mutta aluksi aiomme todennäköisesti lähteä liikkeelle juuri harsoilla. Olisi kiinnostavaa kuulla, mitä laitatte harsojen päälle? Meillä on varattuna ImseVimsen kuoria tarkoitukseen.

Vauveliini on vain vielä niin hoikka, että mietin ovatko kestot vielä liian isoja... Eivät varmaankaan.

Nzqu kirjoitti...

Kiva kuulla, että sujuu hyvin! Ei se minunkaan mielestä vaikeaa ollut, hauskaa pikemminkin. Oli kiva valita, että minkäsväristä vaippaa sitä seuraavaksi laittaisi jne. :)

Toivonj, että joskus vielä koittaa sellainen päivä, jolloin kertakäyttövaippailijoita kummastellaan ja heiltä kysytään, että eikö se ole kauhean hankalaa? Ensin kannetaan kaupasta kotiin jättipaketti vaippoja, sitten valitetaan kun kakkavaipat haisee roskiksessa, jonka jälkeen roskalaatikko onkin jatkuvasti täynnä ja tyhjennysväliä tarvitsee tihentää.

Vanda kirjoitti...

Hienoa!
Itse kestitin kolme lasta, ihottuma tuli toisella kaikesta, toisella vain yhdestä kertiksestä, kolmannella ei mistään :)

Pia kirjoitti...

Hippa: Onnittelut vauvasta. Teillä on sitten parisen viikkoa nuorempi tulokas kuin meillä.

Meidän lapsemme on myös aika pieni ja hoikka vauva (vielä :) ) ja mietin ihan samaa noiden kestovaippojen suhteen. Olemme käyttäneet enimmäkseen harsoja ja kuorina juuri noita Imse Vimsejä, jotka saatiin lahjoituksena.

Kyllähän ne ovat aika periaatteessa vähän kömpelöitä ja isoja vielä tässä vaiheessa, mutta kun vauva vielä enimmäkseen vain syö ja nukkuu, en ole kokenut sitä ongelmaksi. Meillä on myös tämän vuoden äitiyspakkauksen Mio-kuori käytössä sekä kirpparilta ostamani XS-kokoinen itsetehty taskuvaippa, joka pitää niin hyvin, että olen käyttänyt sitä ilman muuta kuorta tai suojahousua. Näiden lisäksi valikoimassa on yhdet Ruskovillan lyhyet vaippahousut, joita olen enimmäkseen laittanut yöksi. Pitävät hyvin ja mikä parasta, villa puhdistaa itse itsensä aika kivasti. Eli jos housuissa on vain pissatahroja, housuille riittää tuulettaminen ulkona.

Harsoja meillä on varmaan reilut parikymmentä ja pyykätään joka päivä. Tosin pyykkiä tulisi joka tapauksessa, koska aina välilä vaatteitakin menee pesuun ja siksi on itse asiassa hyväkin, että vaippapyykkiä tulee. Silloin ei tarvitse pestä vajaita koneellisia. Muut pyykit kun yleensä pesen 35 asteessa.

Tsemppiä kestoiluun!