tiistai 12. lokakuuta 2010

Kestovaippaviikko

Tämä aihepiiri ei varmaan kaikkia lukijoitani kiinnosta, ymmärrän. Mutta kun asia tulee itselle ennemmin tai myöhemmin ajankohtaiseksi, niin mainitaanpa nyt sellainen asia, että tällä viikolla 11.-17.10. vietetään Kestovaippaviikkoa, jonka aikana erilaisilla tapahtumilla pyritään levittämään tietoa aiheesta.

Itselle kestovaippojen käyttäminen on itsestään selvyys. Ottaen huomioon kaiken muun eko- ja kierrätyshörhöilyni, en voisi kuvitellakaan käyttäväni lapselleni kertakäyttövaippoja. Ainakaan tässä vaiheessa.

Tällä hetkellä - kun en kestovaipoista tiedä vielä oikeastaan yhtikäs mitään - suunnittelen ompelevani itse osan vaipoista. Ompelu ei tosin ole vahvuuteni, mieluummin neulon ja virkkaan, mutta kestovaippainfon sivut onnistuivat vakuuttamaan siitä, että hieman vähemmilläkin ompelutaidoilla vaippojen teon pitäisi onnistua. Eli ei liene mikään ylitsepääsemätön urakka.

Mutta tähän asiaan alan perehtyä sitten kun jään äitiyslomalle. Ehkäpä kuulette aiheesta silloin lisää.

Ps. Ei huolta, ei tämä blogi pelkäksi mamma-lapsi-blogiksi tule muuttumaan, mutta silloin tällöin saatan lapsiin ja ekologiseen kulutukseen liittyviä aiheita sivuta.

2 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Rohkeasti vaan ompelemaan! Itse ompelin lapselleni muutaman vaipan, vaikka taidot ovatkin aika surkeat.

Hienoa, että pidät kestovaippailua itsestäänselvyytenä. Niin sen pitäisi ollakin; toivottavasti tulee vielä aika, jolloin ketakäyttövaippoja käyttäviltä tivataan heidän motiivejaan, eikä toisinpäin.

Pia kirjoitti...

Nzqu: Minustakin on hassua, miten paljon negatiivisia kommentteja kestovaipoista olen kuullut. Ja kaikki kyseiset kommentoijat ovat sellaisia, jotka eivät itse ole niitä edes kokeilleet. Sanovat vaan, että se on niin vaivalloista kun tulee paljon pyykkiä.

Ne taas, jotka kestovaippoja käyttävät, sanovat, että ne vaipat eivät lopulta sitä pyykin määrä kovin paljon lisää - sitä kun tulee joka tapauksessa lapsiperheessä runsaasti.

Kaikkein hassuista tässä vaippa-asiassa on kuitenkin minusta se, että kertakäyttövaippoja on ihmiskunnan historiassa käytetty todella lyhyen aikaa ja silti ne tuntuvat monesta siltä "ainoalta oikealta ratkaisulta". Esim. olen itse syntynyt vuonna 1980 ja äitini käytti minulla harsovaippoja eikä kertiksiä.

Toivotaan, että pikkuhiljaa tilanne muuttuu ja kertiksien valmistajat joutuvat keksimään jonkun uuden toimialan, jolla tahkoa rahaa.