maanantai 20. syyskuuta 2010

Uusia tuotetuttavuuksia


No niin, pitkästä aikaan päästään ihan asiaankin. Tästä taitaa tulla hieman sillisalaatti-postaus, sillä ajattelin vinkata teille erilaisista Reilun Kaupan ja luomutuotteista, joihin olen tässä kesän ja syksyn aikana törmännyt.

S-ryhmän tuotemerkki Rainbow on kunnostautunut luomutuotteissa. Silmiini on osunut esimerkiksi Turkissa luomupuuvillasta valmistettuja pumpulipuikkoja, jotka on kaiken lisäksi pakattu vielä kierrätettävään pahvipakkaiseen.

Toinen suosikkini on Rainbow'n luomukaurasta valmistetut pikapuurohiutaleet, jotka sopivat erityisen hyvin työpaikalle iltapäiväruoaksi. Myllärillä on pelkän kauran lisäksi vaihtoehtoina ovat puolukalla ja tyrnillä maustetut luomupuurot.

Pikaisen klikkailun perusteella kilpailevan ketjun Pirkalta näyttää taas olevan saatavilla Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja vanupuikkoja. Puikot on valmistettu Ranskassa.

Näitä en ole kokeillut, mutta toimivat varmasti yhtä hyvin kuin nuo Rainbowtkin. Vielä kun saisi yhdistettyä Reilun kaupan ja luomun samaan tuotteeseen näin edullisesti.

Pirkka-merkin alta löytyy myös Earl Grey Reilun kaupan irtoteetä. Earl Grey on ehdoton must aamuisin, joten täytyypä käydä ostamassa tätäkin paketti kokeiluun. Viimeisen puolen vuoden aikana olen nautiskellut aamuisin Nordqvistin Reilu luomunen Earl Grey teetä, joka on siis nimensä mukaisesti sekä reilua että luomua, mutta nyt vaikuttaa siltä, että ainakin vakiokauppani Kalevan Prisma Tampereella on harmillisesti jättänyt sen pois valikoimistaan. Vinkatkaa, jos olette nähneet tätä myynnissä jossain muualla.

Esitellään tähän loppuun vielä aivan mainio siivousrätti, johon törmäsin taannoin Ruohonjuuressa. Kierti-merkkiset rätit on valmistettu bambusta Suomessa ja ne ovat pestävissä ja käytettävissä vuosikausia. Lisäbonuksena todella silmiä hivelevä design. Näillä kelpaa siivota!
Saatavilla on tiskirättejä ja lattiapyyhkimiä sekä tuotteita henkilökohtaiseen hygieniaan. Tuotteita saa ainakin Tampereella Ruohonjuuresta ja kehräsaaren Pikkuputiikista.

Kiertin sivuilta voi tsekata muun Suomen myyntipaikat tai tilata verkosta. Sivuilta saa myös infoa rättien pesusta ja käytöstä.

Seuraavissa postauksissa aiheina saattavat olla ekohäät, äitiysvaatteet tai yhteiskunnallinen vaikuttaminen ruohonjuuritasolla. Saa nähdä, mistä nyt eniten satun innostumaan.

5 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Teetä kannattaa katsella kaupassa kuin kaupassa, ainakin mun mielestä se on ihan yleinen tuote valikoimissa! Mullakin on tuollainen tiskirätti, on kyllä tosi hyvä (ja kauniskin). :) Vanupuikkoja en ole testannut, mutta Pirkan reiluja vanulappuja kylläkin, vaikka kierrätyskankaasta ommellut laput tulee kyllä kotona syrjäyttämään nekin. Onko Rainbown vanupuikoissa myös maatuva tikku?

Pia kirjoitti...

Nyt en kyllä uskalla ihan sataprosenttisen varmaksi sanoa, mutta Rainbow'n puikoissa taisi ikävä kyllä olla muovitikku. Siitä miinus.

Kiertin valikoimissa näytti olevan noita mainitsemisia kierrätettäviä vanulappuja (tai bambusta kai ne on valmistettu). Voisi kyllä kokeeksi hommata yhden erän. Tosin käytän vanua melko harvakseltaan ylipäänsä, koska ne vähän meikit, mitä käytän saa pestyä pois ihan perussaippualla ja pyyhkeellä. Mutta ehkä vauvan myötä vanulapuillekin tulee enemmän tarvetta.

maya kirjoitti...

Oho, mitenkäs onkin mennyt ohi, että Rainbow'llakin on tuollaisia tuotteita!? Hyvä kun informoit :D Pirkalla tosin taitaa edelleen olla sekä luomu- että RK:n tuotteita huomattavasti enemmän, toivottavasti S-ryhmä tajuaa petrata!

Kierrätettävät vanulaput olisivat unelma.. Mutta itse kulutan niitä lähinnä kynsilakan poistamiseen, ja noi ei varmasti siihen käy. No, onneksi kosmetiikan minimalisoimisen jälkeen vanulapuille ei ole mitään muuta käyttöä..

Pia kirjoitti...

Kiva, että postauksesta oli hyötyä :)

Käväisin eilen Helsingissä ja Ruohonjuuresta lähti mukaan noita Kiertin vanulappuja. En tosiaan itse niitä käytä kovin usein, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla, miten ne soveltuvat esim. ripsivärin poistoon. Käyttämästäni Dr. Hauschka ripsiväristä jää nimittäin aika usein pieniä jäämiä silmiin, jos ei käytä vanua.

Viiden kappaleen paketti maksoi reilut 9 euroa, design aika samantyyppinen kuin tuossa lattialuutussa. Saa nähdä kuinka toimivat.

Pia kirjoitti...

Tarkistin asian ja yllätys, yllätys: Rainbow'n vanupuikot ovat KOKONAAN kierrätettävää materiaalia. Vanun lisäksi puikoissa on käytetty FSC-sertifioitua paperia (katso FSC-sertifikaatista lisää infoa: http://www.wwf.fi/ymparisto/metsat/sertifiointi/fsc_sertifikaatti.html