tiistai 6. huhtikuuta 2010

Reilua kultaa ja kierrätyskoruja

Reilun kaupan periaatteet ovat leviämässä myös kulllan kaivuuseen Latinalaisen Amerikan maissa. Niin kuin monen muunkin tuotteen kohdalla itse raaka-aineen kerääjät eivät saa varsinaisen tuotteen hinnasta kuin murto-osan. Pienkaivoksilla työskentelevien elinolot ja tulot ovat usein huonot, vaikka kulta sinänsä on raaka-aineenakin arvokasta. Tämä on mielestäni aika hieno laajennus Reilun kaupan sertifikaatille.

Lisää aiheesta Reilun kaupan edistämisyhdistyksen tiedotteessa:
Reilu kauppa kasvoi vuonna 2009 ja laajenee kultaan

Reilujen korujen ohella kannattaa muistaa myös kierrätetyt korut, joita on viime aikoina tullut tarjolle kiihtyvällä tahdilla. Itse piipahdin vähän aikaa sitten ostoksilla Tampereen Tallipihalla vanhoista pöytähopeista koruja suunnittelevan Laura Saarivuori-Eskolan puodissa. Kuvia Laurase-merkin tuotteista osoitteesta www.laurase.com. Aikas kivoja, vai mitä?

2 kommenttia:

Kamomilla kirjoitti...

Nuo Laurasen haarukoista tehdyt sormukset ovat aivan ihania.. Kiitos tästä postauksesta. Mukava tietää, että kultaakin on jatkossa mahdollista saada reiluna, vaikka se ei ehkä kuulukaan omiin suosikkimetalleihini.

Pia kirjoitti...

Kamomilla: olen samaa mieltä, juuri nuo haarukkasormukset on parhaita. Ja mikä parasta, Lauran putiikissa myös palvelu on erinomaista. Ja jos koruostosten jälkeen on aikaa, voi piipahtaa Tallipihan venäläishenkisessä kahvila Vatruskassa. Nam!