maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kirjojen ostolakko jatkuu

Tämähän lähti liikkeelle siitä, että olen vuosien varrella haalinut kirjahyllyyni lukemattomia kirjoja, joista moni on edelleen lukematon. Jokseenkin sivistyneestä harrastuksestani on se huono puoli, että hyllyt täyttyvät nopeammin kuin ehdin lukea ostamiani kirjoja. Osan tietysti säästän, mutta useimmiten kirjan voi pistää lukemisen jälkeen kiertoon.

Kirjojen ostolakon tarkoituksena on siis saada minut lukemaan hyllymetrin verran kirjoja, jotta saan tilaa uusille, joita pääsen ostamaan lakon loputtua. Koko ajan voin toki lukea myös kirjastosta tai kavereilta lainattuja kirjoja. Ainoa rajoitus on, etten saa ostaa niitä.

Lakko on pitänyt kohtuullisen hyvin. Taannoisella työmatkalla kävin tapani mukaan paikallisessa kirjakaupassa ja muistin vasta ostoksen maksettuani, että näitä kirjoja ei nyt saanutkaan ostaa. No, kyseinen englanninkielinen romaani menee sitten hyllymetrin jatkoksi.

Toinen repsahdus sattui, kun vein kasan jo ennen lakkoa lukemiani kirjoja divariin. Niistä sai paremman hinnan jos vaihtoi kirjat kirjoihin, joten matkaani lähti venäläistä runoutta.

Muuten on "pysytty ruodussa" ja luettu paljon kirjoja. Tämä tempaus on itse asiassa vähentynyt turhaa tv:n katselua. Paljon mieluummin luen hyvää kirjaa kuin surffailen päättömästi kanavilla ja valitan kun ei tule mitään järkevää.

Ei kommentteja: