lauantai 20. helmikuuta 2010

Luomulaatikko testattu

Tampereella jo jonkin aikaa toiminut Luomulaatikko on nyt testattu. Homma toimii niin, että tilaat haluamasi luomutuotteet Luomulaatikon nettisivujen kautta ja ne tuodaan ovellesi alueesi jakopäivänä. Tuotteet voi myös hakea itse Luomulaatikon Nekalassa sijaitsevista tiloista (Ahlmannintie 56). Tarjolla on hedelmiä, vihanneksia ja juureksia sekä muita elintarvikkeita ja muutamia ekotuotteita. Hedelmät, vihannekset ja juurekset myydään 5-6 kilon laatikoissa, joista on saatavilla erilaisia yhdistelmiä.

Aloitin kokeiluni laatikolla, jossa oli sekalainen valikoima luomuvihanneksia ja -juureksia. Systeemi toimi erittäin hyvin ja tuotteet olivat loistokunnossa, mitä ei aina voi sanoa kaupan vihanneksista. Kaiken lisäksi tuollaisen muiden kokoaman "yllärilaatikon" tilaamisessa on aina pientä jännitystä mukana. Ja tuleepahan kokeiltua sellaistakin, mitä ei itsellä tarttuisi kaupan vihannesosastolta mukaan. Esimerkiksi fenkoliin en olisi ehkä tutustunut muuten. Nyt se odottelee jääkaapissa pääsyä johonkin kivaan ruokaan.

Ja näin loppukevennykseksi sopiikin hyvin päivän Hesarin (tai siis jo eilisen) Biller-sarjakuva, jossa kommentoidaan kevyttuotteita aika osuvasti. (Olisin heittänyt tähän linkin, mutta Billeriä ei Hesarin nettisivuilla valitettavasti ole, sniff. Malin Billerin kotisivuilta voi joka tapauksessa käydä kurkkaamassa muita hauskoja juttuja, joissa muutamissa kommentoidaan myös ekoasioita: www.biller.se)

4 kommenttia:

Niia kirjoitti...

Tämä postaus tulikin tarpeeseen! Asun Hämeenkyrössä, Luomulaatikon jakelualueen ulkopuolella, mutta olen monesti miettinyt tuota "voimme toimittaa tilauksesi sinua lähinnä olevaan Matkahuollon palvelupisteeseen" -vaihtoehtoa. Tällä hetkellä ostan sapuskani Tampereen Kauppahallin LuomuAnista sekä Luomuruokapiiristä, ja Luomulaatikko olisi tosi kätevä keino saada luomutuotteita hieman lähempää kotoa... Näinkin positiivisen arviosi jälkeen taitaa lähteä tilaus menemään!

Pia kirjoitti...

Niia: Jos käyt säännöllisesti tai edes silloin tällöin Tampereella, voit hakea tilauksen myös suoraan Luomulaatikon toimipisteestä Nekalasta. Tietysti isompaa tilausta ei saa oikein muuten kuin autolla kuljetettua.

Joka tapauksessa suosittelen Luomulaatikkoa lämpimäsi, vaikka tämä olikin vasta ensimmäinen tilauskerta.

tyttism kirjoitti...

Minkä hintaluokan juttu tuo luomulaatikko on? Mä kaipailisin jotain ruokapiirijuttua kans, pitäis toimeentua Hesasta etsimään.

Pia kirjoitti...

Tytti: Toi mun tilaama luomulaatikko on 25 euroa (5-6 kg) eli 5 euron pintaan on kilohinta. Toi on tietty jostain porkkanoista paljon, mutta mukana on myös eksoottisempia ja hintavampia tuotteita kuten bataattia, munakoisoa ja fenkolia, joten en pidin hintaa ihan kohtuullisena.

Helsingistä luulisi löytyvän luomuruokapiirejä, olisikohan luomulaatikon sivulla linkkiä vastaavaan helsinkiläiseen paikkaan?