tiistai 16. helmikuuta 2010

Eko-designea Brooklynissa

Tadaa - tässä se nyt vihdoin tulee. Pikakatsaus muutamaan Brooklynin ekoputiikkiin.

Viime marraskuisella - aivan liian lyhyellä - New York-Boston-matkallani ehdin jonkin verran haistella New Yorkin ekovaatetarjontaa.

Muutamassa päivässä ehtii nähdä niin vähän, etten väitä olevani mikään asiantuntija, mutta ajattelin kuitenkin jakaa nämä muutamat mielenkiintoiset löydöt, jos joku vaikka sattuisi kaupungissa piipahtamaan.

Kokemukseni mukaan Manhattanilla oli aika paljon peruskauppoja, joita löytää muualtakin. Tosin pyörin pääasiassa Broadwaylla, joten sivukujien pikkuputiikit jäivät kokematta. Brooklynista, ja erityisesti Park Slopen alueelta, jossa ystäväni luona majailin, löytyi yllättäen aivan ihania pieniä kauppoja. Tässä muutama, joissa ehdin piipahtaa.

Lempparikauppani oli ehdottomasti Brooklynin 5th Avenuella sijaitseva Eidolon, joka pohjaa paikallisuuteen ja käsityöhön.

Harmittavasti matkabudjetti oli tässä vaiheessa jo ylitetty, puhumattakaan matkatavaroiden painosta. Siksi todella mainiot kengät saivat jäädä odottamaan toista ostajaa. Putiikissa on omistajan itsensä suunnittelemien vaatteiden lisäksi myös muiden paikallisten suunnittelijoiden tuotteita. Käsittääkseni tilaaminen onnistuu myös netin kautta, tosin postimaksut Atlantin yli ovat melkoisen hintavat.


Brooklyn Industries samaisella 5th Avenuella käyttää tuottannossaan sataprosenttisesti tuulivoimaa, kuten kuvasta näkyy. Tarjolla oli runsas valikoima laukkuja, huppareita, mekkoja ja kaikenlaista pikkusälää. Täältäkin olisi tehnyt mieli ostaa vaikka ja mitä, mutta onnistuin pitämään kukkaron nyörit tiukalla.

Kolmas paikka 5th Avenuella, jossa piipahdin oli second hand -putiikki Odd Twin. Tarjolla oli kaikkea mahdollista vaatteista ja kengistä laukuihin, koruihin ja erilaisiin sisustustavaroihin. Täältä mukaan tarttui ehkä maailman ihanin käsilaukku, jonka kuvan toivottavasti muistan joskus ottaa ja lisätä tänne. Odd Twinin nettisivut ovat valitettavasti olemattomat. En osaa sanoa, onko niihin tulossa muutosta lähiaikoina.


Sitten vielä linkit pariin paikkaan, joissa piipahdin todella pikaisesti.

Diane Kane - vaatteita, koruja ja sisustustarvikkeita kestävään käyttöön

Kiwi - ei mitenkään erityisen eko, mutta ideana laadukas suunnittelu ja pienet mallistot

En toki halua yllyttää ketään lentämään New Yorkiin ja tuskin kukaan sinne nyt vain näiden takia lähtisikään. Mutta jos olet jo muutenkin suuntaamassa sinne ja ehdit viettää aikaa vaatekapoissa, voin lämpimästi suositella kaikkia näitä ja yleisestikin tuota Park Sloapen aluetta (erityisesti 5th Avenue ja Atlantic Avenue). Maaliskuussa olisi tilaisuus ottaa selvää Hamburgin ekoelämästä. Kyseessä on kaksi päivää kestävä työmatka, joten voi olla, etten ehdi tätä projektia toteuttaa. Raportoin, jos jotain sen arvoista ilmenee.

Ei kommentteja: