tiistai 3. marraskuuta 2009

Miun mekko

Olin tuossa työmatkalla Helsingissä ja ehdin vihdoin piipahtaa myös muutamissa mainioissa putiikeissa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että matkaan lähti aivan ihana mekko suunnittelija Ilona Hyötyläisen Miun-kaupasta. Olen jonkin aikaa etsiskellyt sellaista semi-hienoa vaatetta, joka sopisi tilanteisiin, joihin ei viitsi ihan normifarkuissa ja villapaidassa mennä, mutta jotka eivät ole aivan jakkupukutilaisuuksiakaan.

Miun Koriste-mekko oli kuin tehty tähän tarkoitukseen ja mitoiltaankin sopi minulle kuin mittatilaustyö. Mekosta oli kolme eri vaihtoehtoa: musta silkkinen (astetta hienompi versio), ja harmaa sekä musta puuvillainen. Näistä valitsin pohjaväriltään mustan puuvillamekon, jossa on harmaalla suunnittelijan isoäidin innoittama pitsimäinen kuosi.

Samalla rahalla olisi tietty saanut monta muuta vaatetta ja vaikka kengät, mutta halusin kerrankin toimia kuten saarnaan eli oikeasti ostaa Suomessa suunnitellun ja tehdyn (!), pitkäikäisen ja laadukkaan vaatteen niiden liukuhihnalla tuotettujen halpisrääsyjen sijaan. Miehelleni en tosin uskaltanut mekon hintaa (vielä) paljastaa.

2 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Kävin katsomassa nettisivuilla, todella kaunis! Hinta on kieltämättä iso kertainvestoinniksi, mutta ei mielestäni kotimaisen suunnittelijan työksi - ja etenkin kotimaassa valmistetuksi - mitenkään liian suolainen. Itse ostin 150 euron talvisaappaan El Naturalistalta ja mietin samoja mietteitä halvemmista vaatteista ja kengistä, mutta en ole kuitenkaan hetkeäkään katunut ostostani. Olen kallistumassa "vähän, mutta laatua"-ajatteluun. Vaatteet saa maksaa, jos niitä sitten kaapissa todella on vain yksi tai kaksi eikä kahtatoista.

Onkohan tuo Miun sellainen kemijärveläinen merkki, joka myy myös hauskaa junaprinttipaitaa ja kalsareita? Nettisivuilta en niitä kylläkään löytänyt.

Pia kirjoitti...

Olen samaa mieltä, vähän, mutta laadukasta (mikä tahtoo sanoa, että myös kallista). Kalliskin on toisaalta niin suhteellista. Minusta H&M:n vaatteet on kalliita, koska niitä voi monia käyttää vain pari kertaa ihmisten ilmoilla ennen kuin ne kulahtaa.

Mä luulen, että Miun on pikemminkin savolainen merkki. Ainakin suunnittelija, joka oli siis itse liikkeessään myymässä kertoi savolaisista juuristaan ja siitä, että sai innostuksen juuri tämän mekon kankaaseen isoäidiltään, joka aikanaan teki paljon pitsitöitä.