torstai 22. lokakuuta 2009

Uusia suklaalöytöjä

Moni on ehkä huomannutkin Reilun kaupan suklaauutuudet. Keskon Pirkka-merkin valikoimiin on tullut Reilun kaupan tumma suklaa ja kaakaorouhe suklaa (molemmat 1,90 €/100g) ja Siwan kokoelmista löytyy Aware dark chocolate (en muista hintaa, ei muistaakseni päätä huimannut, levyn koko myös 100g).

Kaikki kolme suklaata sopivat makuuni loistavasti. Tummiksi suklaiksi ovat todella pehmeitä, mutteivät yhtä imeliä kuin maitosuklaat.

Aware dark chocolatessa on 70 prosenttia kaakaota, 100% Reilun kaupan raaka-aineita ja perussetti: "saattaa sisältää pieniä määriä pähkinöitä, mantelia, gluteenia, maitoa, kananmunaa ja soijaproteiinia".

Pirkan suklaissa on 55% kaakaota, 100%/92% Reilun kaupan raaka-aineita ja mahdollisesti saattaa sisältää maidon, pähkinöiden tai mantelin jäämiä.

Pirkalla näytti muuten olevan aika kattava valikoima muitakin Reilun kaupan tuotteita. Löytyvät täältä.

2 kommenttia:

Kamomilla kirjoitti...

On kyllä tosi kivaa, että reilu kauppa on varsinkin viime aikoina saanut paljon mainosta ja uusia reilun kaupan tuotteita on tullut oikein urakalla kauppoihin.

Kyseessä ei ole mikään iso juttu, mutta ajattelin näin vegaanina huomauttaa tästä kanssavegaaneille:

Pirkan kaakaorouhesuklaa sisältää tuoteselosteen mukaan maitorasvaa, vaikka se lisäksi "saattaa sisältää pieniä määriä maidon ainesosia". Lehmänmaito kuuluu siis tuotteen reseptiin, minkä lisäksi sitä saattaa joutua tuotteeseen tuotantolinjalta. Itse ainakin luen tuoteselosteesta usein ensimmäiseksi juuri nuo allergiavaroitukset, ja tässä tapauksessa niiden takia saattaisi tuoteselosteen tarkempi lukeminen jäädä tekemättä.

Joka tapauksessa jännittävä tapa ilmoittaa tuotteen sisältämistä aineksista :)

Pia kirjoitti...

Olen myös pannut merkille nuo omituiset merkinnät. Ilmeisesti syynä on hätävarjelun liioittelu, eli jostain turvamääräyksistä johtuen nekin ainesosat, joita tuotteessa ei oikeasti käytetä, mutta joita voi teoreettisesti joutua siihen tuotantopaikalla, täytyy mainita.

Joka tapauksessa koko juttu tuntuu hassulta. Kuinka voi olla niin vaikeaa tehdä suklaata, jossa joko on tiettyjä aineita tai sitten ei?