maanantai 28. syyskuuta 2009

Politiikan pohjamudissa

Ei voi taas kun ihmetellä. En epäillytkään, etteivätkö poliitikkomme olisi jossain väärin vieraantuneita ns. "tavallisesta arjesta" tai jossain määrin vaikutettavissa, mutta tämä viima aikoina esiin nousseet seikat ovat kyllä ihmetyttäneet. Osalle omatunto on sentään kolkuttanut, mutta toisten moraali tuntuu olevan venyvämpää sorttia. Valehtelukin on saanut aivan uusia muotoja pääministerimme kielenkäytössä.

Ihmettelen vain mitä tapahtuisi, jos meille kaikille sallittaisiin samanlainen muistamattomuus, tietämättömyys ja ylimielinen suhtautuminen omaan työhön. Toki pääministeri puolueineen ei ole ainoa tässä sopassa ryvettynyt, mutta ei se silti poista vastuuta, joka tyhmyyksistä lankeaa. Vanhanen on vedonnut vaalirahakohussa mm. siihen, etteivät presidenttiehdokkaat ole varainkeruussa mukana ja näin ollen hän ei ole voinut olla tietoinen kaikista rahoituskanavista.

Mutta hetkinen. Eikö esimies olekaan viime kädessä vastuussa alaisten mokista? Eikö olisi ollut Vanhasen vastuulla koota sellainen kamppanjatyöryhmä, joka toimii tiettyjen pelisääntöjen mukaan. Jos valitsee huonosti, kärsii lopulta myös seuraukset. On aika epäreilua jättää uppoava laiva ja välttää vastuu toteamalla, etten minä tiennyt. Ongelma on juuri siinä: olisi pitänyt tietää!

Ei kommentteja: