torstai 20. elokuuta 2009

Suuri suklaavertailu, osa 2.

Suklaita on jälleen nautiskeltu ja on suklaavertailun toisen osan vuoro. Tällä kertaa mukana on myös vegaanisuklaita ja yksi ulkomailta ostettu tulokas. Joten ei kun matkaan...

Tässä vielä arviointikriteerit, jotka ovat samat kuin edellisessä testauksessa.

1. Makuvaihtoehdot
2. Maku asteikolla 1-5
3. Mahdolliset allergioita aiheuttavat aineet ja lisäaineet
4. Reilun kaupan raaka-aineiden pitoisuus
5. Kaakaopitoisuus
6. Hinta (jos tiedossa)
7. Pakkausmateriaalien ekologisuus
8. Geenimuunneltujen ainesosien käyttö
9.
Saatavuus
10.
Muut esille nousevat seikat

Mascao
1. Makuvaihtoehdot: maitosuklaa, tummasuklaa, cappuccino, appelsiini, pähkinä, rommi, praline, manteli ja extra darka
2. 2, Kokeilussa ollut extra dark oli liian kitkerä minun makuuni, mutta toisaalta, yksi pala riittää!
3. Saattaa sisältää pähkinä-, manteli- tai maitotuotejäämiä.
4. Ei tietoa
5. 70%
6. 2,50 euroa
7. Uloin paperikerros kierrätettävää, sisällä muovinen pakkaus.
8. Ei tietoa
9.
Runsaudensarvi, Punnitse ja säästä, Ruohonjuuri
10.
100% luomua, Valmistettu Sveitsissä bolivialaisen El-Ceibo-osuuskunnan kaakaosta ja Filippiiniläisen ALter Traden täysruokosokerista.

Rapunzel
1. Tryffelimaitosuklaa
2. 3, aika makea, mutta ihan hyvä perussuklaa
3. Soijalesitiiniä, hasselpähkinää.
4. Ei tietoa
5. 38%
6. n. 2,60
7. Paperi ja muovi
8. Ei mainittu
9.
Runsaudensarvi
10.
100% luomua, sveitsiläinen, lisätietoa www.rapunzel.de

Plamil Organic
1. Lukuisia makuvaihtoehtoja, tsekkaa lisää www.plamilfoods.co.uk/products.htm
2. 3, maitosuklaaseen tottuneelle hieman valju maku, mutta ihan hyvä
3. Saattaa sisältää jäämiä hasselpähkinästä
4. 77%
5. 42%
6. 3,30 euroa
7. Paperi ja folio
8. GMO-vapaa
9.
Runsaudensarvi
10.
Vegaaninen, tuotettu 100% uusiutuvia luonnonvaroja käyttäen, alkuperämaa Britannia, www.plamilfoods.co.uk

Organica
1. Useita makuvaihtoehtoja, tsekkaa lisää www.seriouslyorganic.co.uk/index.php?p0=swisschocolate
2. 4, hauska yhdistelmä, marjat mukava kirpeä piristys muuten todella makeaan valkoiseen suklaaseen
3. Saattaa sisältää jäämiä pähkinästä ja maidosta
4. 89%
5. 72%
6. 3,50 euroa
7. Paperi ja muovi
8. GMO-vapaa
9.
Saatavuus
10.
Vegaaninen, gluteeniton, 100% luomu, tuotettu Belgiassa Venture foodsille, www.seriouslyorganic.co.uk

Ja lopuksi ruotsalaisketju ICA:n oma tuote

ICA Mörk choklad
1. Tumma ja maitosuklaa
2. 4
3. Saattaa olla gluteenin, soijan, maidon, mantelin ja eri pähkinöiden jäämiä.
4. 100%
5. 70%
6. Taisi olla 20 kruunun paikkeilla eli n. alle 2 euroa
7. Kierrätettävä pahvikotelo, sisällä metallinkierrätykseen sopiva folio. Erityisplussa siitä, että pakkauksessa on kierrätysohjeet!
8. Ei mainintaa.
9.
Ruotsiin on mentävä
10.
Pakkauksessa oli kiva avausniksi, tosin en hoksannut sitä ja vaikeaa oli.

Tattadadaa! Voittajaksi selviytyi tällä kertaa Venture foodsin Organica-suklaa. Se oli maultaan testin paras, luomua, vegaaninen, gmo-vapaa ja 89 prosenttisesti reilu. Ainoat miinuspuolet olivat melko korkea hinta ja muovin käyttö pakkausmateriaalina.



1 kommentti:

kte kirjoitti...

Aijai, nää on kyllä herkkupostauksia nää.. Nams :P