perjantai 19. kesäkuuta 2009

Päivitystä

Hengissä ollaan, mutta jälleen kerran työkiireet ovat vieneet vähän liikaa aikaa ja energiaa, mikä valitettavasti suoraan heijastuu tänne. Toisaalta olen ajatellut tämän blogin kirjoittamisen niin, että kirjoitan mieluummin harvemmin ja asiaa, kuin päivittäin höttöä.

Kosmetiikkatestailut ovat pian jo niin pitkällä, että voin vertailla vähän deodorantteja, kosteusvoiteita ja hammastahnoja. Samoin uusi suklaavertailu on tulossa, kunhan saan vielä kolmea uutta Reilun kaupan suklaata maistettua.

Ja lopuksi, olen kohtuullisen ylpeä itsestäni, kun olen onnistunut vastustamaan houkutuksia ja jättänyt ostamatta uusia vaatteita ja kenkiä. Sen sijaan lentoliput on tullut ostettua (tosin vain Tanskaan, jonne lentäminen on käsitteekseni suhteellisesti vähemmän saastuttavaa kuin esim. Thaismaaseen lento, koska koneiden ei tarvitse lyhyellä matkalla nousta niin korkealla ja polttoaineen kulutus on näin vähäisempää) ja tehnyt ja tekemässä pari pitempää reissua Suomessa henkilöautolla.

Hitsin VR! Jos junalippujen hinnat olisivat edes hieman kohtuullisemmat tai jos bussilla pääsisi luontevasti tiettyjä välejä, niin vaihtaisin heti julkisiin. Luomuruoissa ja kosmetiikassa hintaerot "tavallisten" ja eettisten tuotteiden välillä ovat sen verran pienemmät, ettei oma talous siihen kaadu, mutta matkustuksen kohdalla puhutaan jo kymmenien, jopa sadan euron säästöstä. Pidän itseäni kohtuullisen ekologisena kuluttajana, mutta kyllä minäkin tietyn kipurajan jälkeen siirryn "huonompiin" vaihtoehtoihin, jos hintaerot ovat ihan päättömiä.

2 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Kyllä Tanskaan lentäminen on suhteessa saastuttavampaa kuin Thaimaahan, koska yläilmoissa liitely ei suinkaan ole se pahin vaihe vaan nimenomaan ne nousut ja laskut. Jos siis teet yhden nousun ja laskun ja lennät pari tuhatta kilometriä, on se suhteessa paljon pahempaa kuin se, että teet hieman isomman nousun ja laskun ja lennät moninkertaisen matkan. Juuri sen takia Suomen sisäiset lennot ovat suhteessa kaikkein epäekologisimpia.

Pia kirjoitti...

Ai se onkin niin päin, kiitoksia korjauksesta. Muistelen, että jossain, olisiko ollut peräti Hesarissa, oli mainintaa juuri siitä, että nämä lähilennot olisivat vähemmän saastuttavia kuin pitkät lennot, mutta ehkei niin sitten olekaan. Joka tapauksessa lentäminen on tietysti pahasta, mutta kun aika on rajallista, ei aina voi valita sitä ekologisempaa vaihtoehtoa.