maanantai 1. kesäkuuta 2009

Megazone 5.-6.6.: räiski ilmaston puolesta!

Porkkanamafioosot ovat järkänneet Tampereella seuraavan iskun Megazoneen. Kyseessä on lazerpyssyillä käytävä vajaan puolen tunnin mittainen "taistelu". Joskus opiskeluaikana tuli ainejärjestöporukalla käytyä pelaamassa, ja sen verran hauskat muistot siitä on jäänyt, että voisi harkita osallistumista.

Tietysti voisi miettiä, haluaako yleensä tukea toimintaa, joka perustuu pitkälti sähkön kulutukseen. Toisaalta pahempia energiasyöppöjä löytyy varmasti muualta. Olisipa kiva, jos joku toimittaja jaksaisi tehdä jutun eri harrastusten hiilijalanjäljistä. Jostain sellainen saattaisi löytyäkin. Saa vinkata, jos tiedätte.

Megazonesta infoa: Tampereen tempaus megazonessa kesakuussa

2 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Jotain viitettä harrastusten ympäristöystävällisyyteen saa MIPS-luvuista, joita on SLL:n sivuilla.

Esim. Liikunta-MIPS ja muutama harrastus.

Aika kova pyyntö toimittajalle tuo harrastusten hiilijalanjälki :) Kuten aina, niin merkittäväksi nousee mm. se, miten harrastuksen pariin siirrytään: omalla autolla, kävellen, julkisilla? Ja tämä tietysti voi muuttaa periaatteessa ekologisenkin harrastuksen epäekologisemmaksi. Noin yleisestikin vertailut ovat aina kovin vaikeita, mutta hienoa tietysti, että toiset jaksavat niitä tehdä.

Pia kirjoitti...

Hei!

Kiitos vinkistä. Onhan noiden hiilijalanjälkien laskeminen tosi hankalaa kun tekijöitä on niin tolkuttomasti, mutta periaatteessa pidän hyvänä, että näitä lasketaan edes jollain tavalla. Se tuo niin paljon konkreettisemmin esille sen, mikä omassa arjessa kuluttaa ympäristöä.

SLL:n sivu vaikutti hyvältä, joten näin aluksi laskea omien harrastusteni kuluttavuuden.