perjantai 20. maaliskuuta 2009

Pääsiäisajan vinkki

Otin varaslähdön pääsiäiseen, kun ostin alkuviikosta mämmiä. Toijalassa valmistettu sokeriton 10-mämmi on paitsi lähiruokaa, myös luomua. Rasvaa alle 1g ja kaloreita 185/100g. Aivan loistava jälkiruoka, jonka epäterveellisyyttä voi itse säädellä. No, ruokosokeria ja kuohukermaa mämmin joukkoon hieman lurahti...

Mutta, mutta. Kun mämmirasia loppui, aloin pohtia, voiko mämmitahraista pahvia kierrättää. Eihän likaista pahvia voi kierrätykseen laittaa. No, onneksi on olemassa vesi, joka liottaa melkein mitä vain. Parin tunnin liotuksella mämmirasia puhdistui aivan täysin ja pääsi kuivumaan mehupurkkien viereen. Suosittelen siis lämpimästä pientä vaivannäköä mämmirasioiden kanssa.

4 kommenttia:

Eilonwy kirjoitti...

Itsekin huomasin tuon luomumämmin kaupassa. Löytö oli hyvä, koska pelkäsin jo kovasti, että olisi pakko tehdä mämmikin itse... Ihan kaikkea ei aina jaksaisi ja mämmi tuntui ylityöläältä kaiken muun päälle.

Se on tosi hyvä, että se on myös sokeriton niin saa itse päättää, minkä verran maukeutta kaipaa.

Eilonwy kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain...

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on ollut perheemme ykkömämi jo aikaa! Joka vuonna pelkään, että sen tuotanto loppuu - hauska kuulla, että tänäkin vuonna sitä saa!

Ville

ps. kuinka suuri ekojalanjälki on juomakelpoisessa vedessä liotetulla ja pestyllä pahvirasialla? Olen itse miettinyt tätä 'paljon' jogurttipurkkeja pestessäni ja liotellessani...

Pia kirjoitti...

Niin, onhan se pakkausten peseminen toki tuhlaavaa puuhaa, mutta kuinka paljon isompi haitta niistä olisi jos ne heitettäisiin kaatopaikoille sisällä olevine ruuanjäämineen "maatumaan" ja päästelemään metaanikaasuja ympäristöön? En osaa vastata, mutta uskon siihen, että tuo peseminen on kuitenkin parempi vaihtoehto. Toki tulevaisuudessa olisi hienoa, jos ruoan pakkaamista kehitettäisiin jo alusta asti ekologisempaan suuntaan.