torstai 19. maaliskuuta 2009

Luomutuotteiden määrä kasvussa

Olen ilokseni pannut merkille, että erilaisten luomutuotteiden määrä on ollut viime aikoina selvässä kasvussa. Valion luomutuotteiden joukkoon on tullut luomuviiliä ja luomuappelsiinimehua, ja tällä viikolla löysin Castellon luomubrie-juustoa.

Useissa isoimmissa kaupoissa alkaa jo olla kivasti luomua tarjolla, mutta pienet kaupat tulevat valitettavan jäljessä. Eroja tuntuu olevan myös kaupunginosien välillä. Ainakin Tampereella on selvästi paikkoja, joissa luomu ja Reilun kaupan tuotteet eivät asiakasenemmistöä kiinnosta. Onneksi omissa vakiopuodeissa tilanne vaikuttaa ihan hyvältä.

Reilun kaupan tuotteidenkin määrä on kasvanut ihan huomaamatta eikä perässä tahdo pysyä. Toisaalta en jaksa koko ajan päivittää tietojani ekomerkeistäkään, koska en rehellisesti sanottuna tarvitse välttämättä uusia tuotteita. Asioista on toki hyvä olla selvillä, mutta turhia ostoksia vältän parhaiten sillä, etten tiedä tuotteiden olemassaolosta. Paras ekokulutuksen muoto on sitten kuitenkin se kuluttamatta jättäminen, kun kyseessä on jokin muu kuin ruoka tai asuminen.

1 kommentti:

sade kirjoitti...

Eksyin tänne luomulaakson kautta. Testasin pari viikkoa sitten tuota Valion luomuappelsiinimehua ja olihan se hyvää. Pehmeää ja sopivasti sellaista hedelmäisen makeaa. Mutta on kyllä hintaakin, k-kaupassa tuplasti esim. vital-mehujen hintainen. Onneksi emme juo kuin lasin päivässä, niin ei mene viikossa montaa purkkia.