perjantai 13. helmikuuta 2009

Kyllä meillä on viisaat päättäjät - huom. tämä on ironiaa

Olen tietoisesti vältellyt avoimen poliittisia kannanottoja tässä blogissa, mutta nyt en malta pitää suutani kiinni. Nimittäin tuntuu siltä, että meillä on tällä hetkellä ehkä röyhkeimmät ja ylimielisimmät päättäjät vallassa kuin koskaan sinä aikana kun olen tietoisesti politiikkaa seurannut.

Asiantuntijalausunnot ohitetaan olankohautuksilla, lakiesityksistä lausutaan ihan omia tulkintoja ja mikä pahinta, tuntuu, että päätöksiä pyritään valmistelemaan salassa ja ne tuodaan esiin vasta niin viime vaiheessa, ettei niistä voida oikeasti enää käydä minkäänlaista järkevää keskustelua. Herää kysymys, miksi valtio kouluttaa asiantuntijoita, jos heillä ja heidän mielipiteillään ei ole mitään arvoa.

Ärsyttää ihan silmittömästi:

Yliopistolakiuudistus
(yliopistojen autonomiaa lisätään sillä, että yliopistojen hallitukset täytetään ulkopuolisilla, lue: elinkeinoelämänedustajilla)

Lex Nokia
(kyllä ne yrityssalaisuudet voidaan vuotaa muutenkin kuin sähköpostilla tai piilottamalla muistitikkuja ruumiin onkaloihin - vai miksi se Lindén valtuuttaisi työnantajat riisumaan epäilyksen alaiset työntekijänsä...)

Vanhanen
(taannoinen kommentti siitä, että valmisteluvaiheessa asioista ei pitäisi puhua julkisuudessa)

Kokoomus-kaartin möläytykset
(puolue porhaltaa historiallisen suuren kannatuksen aallonharjalla, muttei hoksaa pitää sammakoita suussaan)

Hyssälä ja Lääkelaitoksen siirto
(voiko toisten työtä enää pahemmin halventaa kuin julistaa, että erityiskoulutuksen saaneet alan ammattilaiset voidaan tuosta noin korvata aiheuttamatta mitään ongelmia lääkevalvonnassa)

Keskustelukulttuurin puute Suomessa (ollaan joko puolesta tai vastaan, muita vaihtoehtoja ei ole tai niitä ei sallita, esim. Nato- ja maahanmuuttokeskustelut)

Mitä tavis voi sitten tehdä? Mesota blogissaan, vauhkota ystäväpiirissään ja ruikuttaa kansanedustajille sähköposteissa. Ne niitä kuitenkaan lue, korkeintaan niiden avustajat, jotka nauravat lattensa ääressä kansalaisten "aktiivisuudelle".

Kyllä, olen tänään erityisen pessimistisellä tuulella. Sori.

2 kommenttia:

muistatko uutista? kirjoitti...

Kai niillä on syynsä?

Noora Katariina kirjoitti...

Ihan samaa mieltä kaikesta, paitsi tuosta Lääkelaitoksen siirrosta.

On niitä asiantuntijoita muuallakin kuin Helsingissä, Kuopion lääkiskin tuottaa niitä koko ajan. Ihan reilua, etteivät kaikki valtion laitokset sijaitse Helsingissä. Ymmärrän kyllä hyvin, etteivät työntekijät halua muuttaa Helsingistä pois ja että tilanne on heille tosi kurja. Mutta on sekin ihan kiva juttu, ettei esim. kaikkien kuopiolaisten alalle kouluttautuneiden tarvitse muuttaa Helsinkiin. On myös käynyt aika selväksi, ettei lääketurvallisuus vaarannu.

Mutta muuten: NIINPÄ.