maanantai 1. joulukuuta 2008

Puhelinmyyjät hohoi, täällä ollaan valmiina hyökkäykseen!

Aina silloin tällöin joutuu tuskailemaan erilaisten puhelinmyyjien kanssa. Niistä ei tahdo päästä millään eroon, vaikkei haluaisi mitään ostaa ja tekisi sen heti puhelun alussa selväksi. Pahimpia kiusankappaleita ovat uusia puhelinliittymiä kauppaavat.

Viimeisimmän liittymänkaupittelijan soiton jälkeen päätin ryhtyä vastaiskuun. Kehitin uuden taktiikan, jossa on mukana pieni valistuksellinen aspekti. Seuraavan kerran kun puhelinmyyjä kinuaa liittymän vaihtoa muutaman kympin puheajalla, totean, ettei puheaika oikeastaan kiinnosta, mutta ympäristöasiat sitäkin enemmän.

"Käytättekö toimistossanne vihreää sähköä, uusiopaperia, kierrätättekö jätteet, onko teillä WWF:n green office -sertifikaatti, käytättekö energiansäästölamppuja, tulostatteko laskut kaksipuoleisesti?"

"Jaa, ai ette vai. No, soitelkaa sitten kun nämä asiat ovat kunnossa, niin katsotaan sitä liittymää sitten uudelleen."

Saa nähdä, toimiiko.

Samaa taktiikkaa voi tietysti soveltaa myös muihin puhelinmyyjiin. Olisi mahtavaa päästä heittämään ympäristöläppää vaikkapa lehtimyyjälle, joka yrittää kaupata sitä Nalle puhia tai Aku Ankkaa jo viidettä kertaa, vaikkei ole edes lapsia.

"Mutta kun teille on tullut tämä Aku Ankka aiemminkin"
.

Joo, siitä on jotain 15 vuotta ja sitä paitsi, jos joku lehti on joskus tullut ja sen on perunut, voisiko siitä vetää vaikka sellaisen johtopäätöksen, ettei pitänyt ko. lehdestä?

Helpoimmallahan tästä tietty selviäisi, jos vain kieltäisi henkilötietojensa luovutuksen osoitteessa www.suomi.fi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pelkkä henkilötietojen luovuttamisen kielto ei riitä, vaan sen lisäksi täytyy tehdä ilmoitus vielä erikseen, jos haluaa eroon puhelinmyyjistä. Se tapahtuu soittamalla palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8.30-18 (puhelun hinta 0,39 €/min +pvm), johon ilmoitetaan nimi, numero ja osoite.