maanantai 22. joulukuuta 2008

Nyt saat joulu tulla

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, olen kerrankin onnistunut valmistautumaan jouluun ilman stressiä, ilman sitä ahdistavaa "pakko-tehdä-sitä-tätä-ja-tuota-ennen-joulua" -meininkiä. Ja silti koti on melko hyvin siivottu, kortit lähetetty ajoissa (suurin osa tosin e-kortteja), jouluruokia tehty ja lahjat on paketoitu - ihan kuin itsestään, ilman "to do" -listoja, pakottamatta. Voi kun työtkin sujuisivat aina samalla tyylillä.

Aiemmassa postauksessa mainitsemani lanttu- ja porkkanalaatikoiden lisäksi taloudessani väsättiin viime viikonloppuna hieman lisää jouluruokia: rosollia, venäläistyylistä salaattia, hieman pipareita muistuttavia vegaanipikkuleipiä ja sinappisilakoita (joihin en tosin aio koskea).

Kaikki väännettiin alusta asti itse - eli muutaman punajuuren, porkkanan ja sipulin sai kuoria ennen kuin rosolli lepäsi kauniista kulhossa. Kaikki mitä saatiin ostettiin luomuna, ainoa, jossa olisi voitu nähdä vielä enemmän vaivaa oli venäläisen salaatin majoneesi. Itse tehtynä siitä olisi varmasti tullut myös paremman makuista, mutta tällä kertaa kokemattomina tyydyimme kaupan valmiiseen lisäaineilla höystettyyn mössöön.

Perusjouluruokien lisäksi herkkupöytäämme kuuluu Green&Black'sin suklaata, tummia tshekkiläisiä, suomalaisia ja brittioluita sekä lämmintä tunnelmaa kynttilöineen ja tuoksuineen. Kaikki alkaa pikkuhiljaa olla valmista, joten joulu saa siis minun puolestani jo tulla. Siksipä väistynkin tästä joululoman lisäksi blogilomalle ja toivottelen teille kaikille oikein rauhallista ja nautinnollista joulua! Tapaamisiin ensi vuoden puolella.

1 kommentti:

tyttism kirjoitti...

Jätin meemihaasteen!