sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Joulutoreilla ja -markkinoilla

Tänään tuli pyörähdettyä Designtorilla Klubilla ja Keskustorin keskieurooppalaistyyppisillä joulumarkkinoilla.

Klubilla oli tarjolla suomalaisten suunnittelijoiden vaatteita, koruja ja sisustusjuttuja. Miltei jokainen pöytä pullisteli kaikenlaista houkuttelevaa, mutta tilanahtaus sai houkutukset kaikkoamaan mielestä valitettavan nopeasti. Osa myyntipöydistä jäikin juuri siksi katsastamatta. Kenties tilaisuus kannattaisi ensi vuonna - väljemmän tunnelman toivossa - järjestää Tullikamarin puolella.

Keskustorin jouluhumuun tuli päädyttyä oikeastaan sattumalta. Onneksi, sieltä nimittäin löytyi yksi loistava joululahja erään keramiikkakäsityöläisen pajasta. Keskustorin markkinoilla oli myynnissä perinteisiä käsitöitä, ruokaa ja erilaista joulukrääsää. Tapahtumaan oli ehkä haettu hieman keskieurooppalaista tunnelmaa, mutta väen vähyys kyllä muistutti siitä, että Suomessa ollaan, samoin taustalla soineet melankolisen haikeat joululaulut.

Saaliiksi torikäynneistä jäi puuhaarukka, apinahahmoisia sisustuskoukkuja sekä käsityönä tehtyä keramiikkaa. Novita bambu ekorättiä varten oli myös haussa, mutta ainakaan Tampereen Anttilasta sitä ei löytynyt. Katseet kohdistuvat seuraavaksi käsityöliikkeisiin.

2 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

joo, jos markettiin ei pääse, käsityöliikkeet on hyvä, joskin kalliimpi vaihtoehto. niitä apinoita olen himoinnut nettikaupassa joskus, jos ne ovat sellaisia oven päälle ripustettavia? sopisivat tosi hyvin pyyhkeenkuivatukseen yms, nyt kaikki roikkuu makkarin ovessa, se ja vessanovi kun ovat kämpän ainoat ovet ulko-oven lisäksi.

Pia kirjoitti...

Joo, ne on juuri sellaset oven päälle laitettavat tapaukset. En ole kokeillut toimivuutta vielä, kun puolison kanssa sovittiin, että se on yhteinen joululahja. Päätimme ettemme osta toisillemme joululahjoja ollenkaan, vaan jotain tarpeellisia, hauskoja juttuja kotiin. Apinoiden lisäksi päätimme kehystää yhden grafiikkatyön ja siihen ne yhteiset joululahjat taitavat jäädä.