sunnuntai 2. marraskuuta 2008

GMO:sta Uudessa Suomessa

Hauska huomata, että GMO:n vaaroja pohditaan myös muualla kuin perinteisissä "viherpiipertäjäpiireissä". Olin iloisesti yllättynyt kun huomasin Uuden Suomen blogissa perussuomalaisen ehdokkaan olevan huolissaan geenimuuntelun tulosta Suomeen. Vielä kun ne, joilla on oikeasti valtaa ja mahdollisuutta vaikuttaa, heräisivät...

Ihan mielenkiinnosta tsekkasin Hesarin arkistosta, mitä siellä on kirjoitettu GMO:sta. Viimeisin juttu löytyy vuodelta 2006 Vieraskynästä. Ja kappas, kappas, siellä puhutaan Monsantosta eikä GMO:sta anneta kovin mairittelevaa kuvaa... mutta miksi nyt ollaan valtamediassa hiljaa?

Maa- ja metsätalousministeriön lakiluonnoksen geenimuuntelun hyväksymisestä voi muuten lukea ministeriön sivuilta: Laki muuntogeenisestä kasvintuotannosta sekä muuntogeenisen, tavanomaisen ja luonnonmukaisen maataloustuotannon rinnakkaiselosta.

2 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Tuntuu kyllä minustakin kummalta, että nyt medioissa ollaan aika hiljaa GMO-asioista, vaikka ruohonjuuri tasolla tuntuu kuohuvan. Tietoistako?

Pia kirjoitti...

Sen kun tietäisi. Ilmeisesti Suomeen mahtuu vain yksi ympäristöasia kerrallaan käsittelyyn. Nyt kohkataan niin paljon ilmastonmuutoksesta, ettei kansalaisten energiat riitä pohtimaan "jotain geenimuuntelua". Eniten ärsyttää ihmisten välinpitämättömyys ja eräänlainen naiivi usko virkamiesten ja poliitikkojen toimintaan.

"Meidän parastahan ne vaan ajattelee, ei ne tekis päätöksiä, josta olis kansalaisille haittaa."

Onhan se valitettavasti nähty mihin vallanpitäjien aivoitukset voivat johtaa...