tiistai 21. lokakuuta 2008

Uusia Reilun kaupan tuotteita


Viime viikonloppuna tuli kokeiltua uutta Reilun kaupan punaviiniä - tai en tiedä kuinka kauan tätä on ollut saatavilla, kun ei tule kamalan usein juotua.

Etelä-Afrikasta tuleva Ukulunga oli melko tasainen, pehmeä ja miedon mausteinen. Helppo ja varma valinta, muttei mikään helmi. Hinta kohdillaan 7,35 euroa pullo. Voin suositella.

Alkossa on tällä hetkellä yhteensä 6 erilaista puna- ja valkoviiniä: molemmista löytyy yksi hanapakkaus, loput ovat perus pulloviinejä. Näistä olen aiemmin maistanut Isabelo Pinotagea, joka oli valitettavasti melko suuri pettymys. Viini oli aika mitäänsanomatonta litkua, ei pahaa, mutta ei siitä kovin aurinkoinenkaan mieli jäänyt. Kannattaa testata. Pullon hinta on 8,99.

Muitakin uusia Reilun kaupan tuotteita on tullut kokeiltua. Rauch Happy day appelsiinimehua (reilut 2 euroa/l) saa ainakin Prismoista ja elsalvadorilaisia EqualExchange Cashew-pähkinöitä (400g pss 7,50) löytyi City-marketista. Appelsiinimehu oli ihan jees, mutta aika kallista verrattuna esim. Pirkan teettämään appelsiinimehuun. Cashewt oli taivallisenhyviä ja kilohinta jäi kuitenkin ihan kohtuulliseksi, vaikka äkkiseltään 7,50 euroa pähkinöistä tuntuikin paljolta.

Suomessa myytäviä Reilun kaupan tuotteita voi tsekata täältä.

Ei kommentteja: