keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Omituisen paksua kaurakermaa

Päätin viikonloppuna kokeilla Vegaaniliiton lehtisessä ollutta omenapiirakkaa. Ohjeeseen kuului mm. kaurakermaa, jonka olisi varmaan voinut halutessaan korvata esim. soijamaidolla tai -kermalla. Päätin kuitenkin kiltisti ostaa ohjeessa mainittua tuotetta ja hommasin Go green* -merkkistä vispikerman tyyppistä tuotetta. Ikäväkseni sain huomata, että purkin sisältö oli kiinteytynyt tuorejuuston kaltaiseksi massaksi, joka ei enää millään muotoa muistuttanut kermaa. "Kerman" hassusta ulkomuodosta huolimatta käytin sen suunnitelmien mukaisesti piirakkaan eikä se ainakaan makua haitannut, sillä piirakka hävisi saman illan aikana. Silti jäin ihmettelemään, onko tällainen ilmiö normaali ja mistä se johtuu. Onko kellään samankaltaisia kokemuksia?

* Go greenin tuote-esittelyssä kerrotaan, että Go green vispi on rakenteeltaan tavallista vispikermaa paksumpaa. Sanoisin kokemukseni perusteella, että kaurakerma on huomattavasti tavallista vispikermaa paksumpaa, mutta tosiaan ihan käyttökelpoista.

Ei kommentteja: