tiistai 9. syyskuuta 2008

Kosmetiikkaa

Jonkin aikaa sitten mainitsin pesäerostani Bodyshopin tuotteisiin. Sen jälkeen korvaavien tuotteiden etsintä on ollut käynnissä ja olen kokeillut mm. Dr. Hauschkaa, Joe Blascoa, Urtekramia, Weledaa ja Santea.

Muutamien kuukausien kokeilun perusteella olen päätymässä Dr. Hauschkan mascaraan. Joe Blasco oli reilusti kalliimpi eikä niin täyteläinen kuin Hauschka. Ruohonjuuresta ostamani Urtekramin Aloe vera -suihkusaippua on ollut aivan loistava ja sitä tulen jatkossakin ostamaan. Weledan Iris-sarjan kosteusvoide toimi myös hyvin, mutta sen käyttöä hieman rajoittaa tuoksu, joka ei valitettavasti miellytä puolisoni hajuaistia.

Käytin myös jonkin aikaa Santen deodoranttia, mutta se ei aluksi tuntunut ollenkaan täyttänvän vaatimuksiani. Sante deo ei pitänyt hikeä loitolla edes 15 minuutin pyöräilymatkaa töihin, puhumattakaan vaatimmaista urheilusuorituksista. Palasin epätoivoisena hetkeksi Rexonaan, mutta olen silti aika ajoin käyttänyt Santeakin. Itse asiassa Santen sivuilla kerrotaan, että antiperspiranteista vapaa deodorantti saattaa aluksi jopa lisätä hien eritystä, mutta tämän pitäisi olla vain väliaikainen ilmiö. Olinko kenties vain liian kärsimätön? Joka tapauksessa jos jollain on hyviä kokemuksia jostain ekologisesta, eläimillä testaamattomasta ja ennen kaikkea toimivasta deodorantista, ottaisin vinkit mielelläni vastaan. Anybody?

Toinen juttu mitä olen pitkään etsiskellyt on eläimillä testaamaton hajuvesi. Ruohonjuuresta yritin viime käyntikerralla katsoa, mutta ainakaan minun silmiini ei osunut yhtäkään. Animalian kosmetiikkalistalla hajuvesiä näyttäisi olevan tuotevalikoimissa vain Bodyshopilla (joka ei siis ole edes vaihtoehto) ja L'Occitanella, jonka liikkeitä näyttäisi Suomessa olevan vain Helsingissä ja Espoossa.

Ja vielä lopuksi: näitä juttuja on pohtinut onneksi moni muukin! Siskoni vinkistä löysin Noora Vanhasen Kemikaalicoctailin, joka bongailee ja testailee ekokosmetiikkaa sekä tarjoilee kattavasti tietoa kemikaaleista, joita erilaisissa kosmetiikkatuotteisssa tuntuu olevan aika hurjasti. Erittäin mielenkiintoista luettavaa. Suosittelen.

Ei kommentteja: