lauantai 20. syyskuuta 2008

Haasta kuntavaaliehdokkaasi väkivallan vastaiseen työhön

Väkivalta on surullisen yleistä Suomessa. Turhautumiseen asti törmää uutisiin siitä, kuinka ihmisiä on heittänyt henkensä kaverin puukoniskuista tai väkivaltaisen puolison nyrkeistä. Pahinta on ehkä se, että kaikki tapaukset eivät edes päädy mediaan, vaan jäävät neljän seinän sisälle.

Niin kauan kuin tällaiset tapaukset eivät kosketa omaa lähipiiriä, ne voi helposti unohtaa lehden sivua kääntämällä tai kanavaa vaihtamalla. Mutta, eihän se näin voi mennä.

Amnestyn Joku raja -kampanja haastaa kuntavaalien alla ehdokkaita sitoutumaan väkivallan vastaiseen työhön. Amnestyn sivuilta löytyvällä valmiilla lomakkeella voi tosi kätevästi haastaa ehdokkaita sitoutumaan siihen, että pelkän sanahelinän sijaan asioille tehtäisiin oikeasti jotain.

Väkivallan vastaiseen työhön jo sitoutuneet 381 ehdokasta löytyvät täältä.

Ja siis, muistakaa ennen kaikkea äänestää. Kuntavaalit ovat itselle aina olleet jotenkin vaaleista etäisimmät, vaikka ne käytännössä koskettavat eniten omaa elämää. Ei ole ihan sama, kuka siellä kunnanvaltuustossa päättää joukkoliikenneratkaisuista ja kaavoituksesta, joten aktivoitukaamme viimeistään 26.10.08.

Ehdokkaat tuntuvat parhaiten löytyvän kunkin puolueen sivustoilta, jos vielä niiltäkään.

Ei kommentteja: