tiistai 25. maaliskuuta 2008

Eettistä kosmetiikkaa: Joe Blasco ja Dr. Hauschka

Ennen Bodyshopin myyntiä L'Orealille maaliskuussa 2006 ostin miltei kaikki käyttämäni kosmetiikkatuotteet Bodyshopista. En ollut juurikaan tutustunut muihin eläimillä testaamattomiin tuotteisiin ja siksi jouduinkin melko suuren työn eteen kun kuulin myymisestä. Periaatesyistä en halunnut käyttää sellaisen yrityksen tuotteita, joka olisi suoraan kytköksissä eläimillä tuotteitaan testaavaan yritykseen.

Suihkusaippuoita ja shampoita oli kohtuullisen helppo löytää muualtakin kuin Bodyshopista, mutta meikkien kanssa on ollut hankalampaa. Onneksi käytän sen verran "kohtuullisesti" meikkejä, että Bodyshopista ostamani meikit ovat vielä toistaiseksi riittäneet melko mukavasti. Jotain uusia merkkejä on kuitenkin tullut jo testattua. Tähän mennessä olen kokeillut Joe Blascon ripsiväriä, joka on aika hyvä, mutta melko kallis (30 euroa) eikä ole aivan niin riittoisa kuin aiemmin käyttämäni Bodyshopin ripsiväri. Dr. Hauschka -nimisestä sarjasta olen käyttänyt meikkivoidetta, joka tuntuu toimivan todella hyvin (hinta on n. 23 euroa 30ml purkista) ja ripsiväriä (hinta n. 16 euroa). Molempia merkkejä myydään ainakin Sokoksissa ja Stockmanneissa, Dr. Hauschkaa myös Ruohonjuurissa sekä useissa nettikaupoissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Millä mittarilla Blasco olisi eettinen? Tietääkseni sen on niin perusnormikosmetiikkaa kuin olla voi...

Pia kirjoitti...

Lähinnä siksi, että Joe Blascon tuotteita ei ole testattu eläimillä. En tosin ole yhden ripsivärin jälkeen muita Blascon tuotteita käyttänyt, koska löysin mielestäni parempia ja ekologisempia vaihtoehtoja. Mutta tuotakin tuli joskus muinoin kokeiltua.